pondělí 28. listopadu 2016

#10 Superhrdinů, které nám dal komiksový svět "part two"

Tak a tady máme pokračování. Už bylo na čase, že?!?

Zdroj: https://onereviewerinamillion.files.wordpress.com/2013/11/marvel_vs_dc_commission_by_bennyfuentes-d5mh97g.jpg



#6 Star Lord „Peter Quill“

Pravým jménem Peter Quill je něco jako galaktický bandita (mám takový neodbytný pocit,
Zdroj:http://vignette2.wikia.nocookie.net/
marvelmovies/images/b/bf/
Mondo_StarLord_
Variant_Final.jpg/revision/
latest?cb=20140805151324
že by si rozuměl s kapitánem Malcolmem Reynoldsem, a že by se mu líbila Serenity, ale to odbočuju).

Tady je asi největší bordel mezi filmem a komiksem, takže dlabem na komiks a budem se držet filmové verze Star Lorda (je aktuálnější).
Petera jako malého kluka unesou vesmírní bandité, ale místo aby ho předali komu měli, nechali si ho. A vesmíre div se, vyrostl z něho playboy a průměrnej vesmírnej zlodějíček. Teda až do okamžiku, kdy šlohnul Orb. No a místo, aby ho výhodně prodal, tak se dostal do průšvihu galaktickejch rozměrů. Během toho se pozná se zelenou kráskou Gamorou (ne Gomorou, na to si dávejte pozor). 
K jejich hašteření a přetahování o Orb se přidá ještě ultra mýval Rocket a jeho osobní strážce obří stromo-kořeno-humanoid Groot.
Groot má neuvěřitelně bohatou slovní zásobu. „I am Groot!“
Zkrátím to. Partu zavřou do vězení, ze kterého není úniku. Oni, galaxie div se, utečou. Přiberou modro-růžovýho parťáka. Chvíli se motají po vesmíru. Bojují se zloduchem, chrání Orb. Trapně trsaj a nakonec vyhrajou. A všechno dobře dopadne. 



Zdroj: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQqsYUjAGno3RnVJQVvNu-oTOnPkAK29qnT460ca60gAhzZqDeH8c5_v0smXojbv0ktPTMia0XlzCMFPs9Tux1nZEAvfsMpkzKhiy7-XfygEblvFgdAqi8dTsk5dBJH71dRuXzQI3Xz2I/s1600/Fuck-you-Guardians-of-the-Galaxy-GIF.gif



#7 Profesor X „Charles Xavier“
Zdroj: https://upload.wikimedia.org/
wikipedia/en/c/c9/Xav-lopr.png

Charles Xavier. Vozíčkář, který založil akademii pro mutanty, dokáže zastavit čas, číst vám myšlenky a pomocí Cerebra (speciální stroje, kterej navrhl Beast, to je chlupatej modrej mutant) najít všechny mutanty na světě. Když budeme chtít znít jako odborníci, tak o něm můžeme říct, že je telepat. Jeho nejlepším kámošem a nakonec i úhlavním nepřítelem je Magneto, jinak známý jako Erik Lehnsherr.



Charles je jeden z těch opravdu mocnejch mutantů, kterej přišel na svět díky géniu dua Stan Lee a Jack Kirby (to jsou rodiče Hulka). Trošku mi to připomíná bájné rození dětí bohyně Atheny. Tý totiž vyskakovaly z hlavy jako myšlenky. Něco na tom asi bude, ale to zase odbočuju.


Zdroj: https://media.giphy.com/media/nJdxt05kvLZQY/giphy.gif








Stejně jako Tony Stark nebo Bruce Wayne měl i Charles bohaté rodiče.









#8 Batman „Bruce Wayne“
Zdroj: https://www.eaglemoss.com/
uploads/142005360377776/original.jpg

Netopýří muž!?! Něco na tom bude, když si hrdina vybere jako svýho maskota okřídlenou myš, ne?
Batmana stvořilo duo Bob Kan a Bill Finger. Je jedním z těch opravdu starejch komiksovejch hrdinů. Poprvé ho na papír prskli už v roce 1939. A jak už to bývá, Batsy se hned chytl a všichni jsme si ho zamilovali. Hlavně díky Timu Burtonovi (jop, i já mám hipsterský kalhotky s Batmanem). 
POZOR! Batsy nepatří do rodiny Marvel, ale DC Comics.
Batsy v civilu oslňuje Gotham City jako uhlazený a odměřený Bruce Wayne. Pochází z vyšší společnosti. Jeho rodiče byli filantropové (nemůžu si pomoc, ale v Gotham City je to jako házet hrách na zeď). 
Ale zpět k Bruceovi.
Na chvilku měl krásné a idylické dětství. Až do okamžiku, kdy byli jeho rodiče brutálně zavražděni (ostatně, která vražda není brutální?). Tehdy vznikl zárodek budoucí metly zločinu „Temného rytíře.“ Bohatý sirotek si dal slib, že pomstí rodiče a udělá z Gotham City lepším místem. Naiva! 


Zdroj: https://media.giphy.com/media/B4jfJqiIxvU08/giphy.gif


Nicméně, jak si slíbil, tak taky učinil. Prošel výcvikem a časem se z Bruce stal netopýr.
Původní Batman byl prej hrozně chladnej a mordoval zloduchy jako na běžícím páse. To se prej úplně nelíbilo fanouškům. Nakonec si ho v roce 1987 vzal do parády Frank Miller (Sin City) a totálně ho překopal (dobře, ne tak totálně).
Pokud jste fanoušci Batmana od Tima Burtona, tak buďte v klidu. Alfréd tu byl a bude vždycky (bez něj by to nešlo). Časem se přidal i Robin. No a jedním z nejhustších zlosynů byl, je a vždycky bude Joker.







#9 Superman „Clark Kent“

Zdroj: http://s30.postimg.org/y9mib6ofl/
wallpaper_Superman_Flying.jpg
Superman je takovej Mirek Dušín komiksového světa. Klaďas s kudrlinkou. Clark Kent, Kal-El. Bože, to je jmen.
Supi je o rok starší než Batsy. V roce 1938 ho prskli na papír Jerry Siegel a Joe Shuster. Podle dostupných zdrojů se narodil na planetě Krypton, ale pravda je, že je to zdravé dítko těhle dvou. A taky má stejnou porodnici jako Batman. DC Comics.
Zpět ke komiksu. Zpět na Krypton. Protože tam se něco strašně pohnojilo a svědomitý otec Jor-El (to je jeho táta) poslal synka šupem na Zem. Tady se ho ujal pozemský pár (jak jinak, byl bezdětný) Jonathan a Martha Kentovi.
Věděli jste, že zdrojem síly Clarka „super“ Kenta je naše Slunce? Já teda ne, a to jsem na seriál o Supermanovi koukala už jako malá holka.
Ale zpět k tomu, co všechno umí. Je rychlejší než Usain Bolt, je fakt silnej (kdyby si dal páku s Herkulem, tak ji vyhraje). Je prakticky nezničitelnej (no, nevím, jak by obstál v testu s Wolverinem a Deadpoolem, ty by totiž nesejmula kulka z kryptonitu, a když jo, tak ne na dlouho). Supi má dokonce rentgenové oči, ale olovo nedá. Taky může z očí střílet jako z laserového děla. Zkrátka je to nad-nad-nad-člověk (slyšíte ten pláč v dálce? To je Nietzsche).
Takže pokud chcete vládnout Supermanovi, tak vám nestačí prsten ukovaný v sopce v Mordoru. Teda pokud v něm nebudete mít zasazenej šutr kryptonit. Ale bacha, je tu i slušnej barevnej rozptyl. Máme tradiční zelenej, ale pak i červenej, černej, modrej, zlatej a stříbrnej. Když to tak vidím, tak by vám z toho všeho mohl skřet od Gritgottových udělat pěknou cetku.

Zdroj: https://media.giphy.com/media/S3kQgfcFjKEdq/giphy.gif
No a v civilu pracuje jako redaktor deníku Daily Planet. Tady ze sebe dělá ňoumu, co sotva zvládne základní počty. Jo a tajně miluje Lois Laneovou, která zase tajně miluje Supermana. Ale stačí, abyste mu rozeply první tři knoflíčky u košile a hle… Supermanovo obleček. Jen by mě zajímalo, jak to řeší s kápí. Jeho největším ztrpčovatelem života je jistý Lex Luthor. Přesto je Superman vždycky, ale vždycky ten DOBRÁK!

#10 Pepek námořník
Zdroj: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/
236x/b4/5c/c3/b45cc3137
a26dd24248a3d7b2ef71886.jpg

Ha, to jste nečekali, co? Osobně si myslím, že jeho super schopností je spořádání velkého množství špenátu na posezení, bez újmy na zdraví. A to všechno jen kvůli chybě v desetiný čárce.
Pepek je z kluků nejstarší. V rodném listě má rok narození 1929. A plátnoletosti se dočkal už v roce 1933. S nápadem potetovaného námořníka přišli Elzie Crisler Segar a Doc Winner.
Nebudeme si nic nalhávat. Pepek je chodící špenátovej PP, ale to je nám všem jasný, ne? Jeho femme fatale je Olive Oyl (ale už od malička mi Oliva přišla divná). Jako každý hrdina i Pepek má svého věrného přítele. Jistýho Wimpyho, kterej má jako hlavní životní náplň pojídání hamburgerů. No a jeho největšího nepřítelem, prudičem a sokem v lásce je zarostlej hromotluk Bluto.

Zdroj: https://media.giphy.com/media/cKoBkenxfHuOQ/giphy.gif










Mimochodem Pepek není úplně ideální příklad pro úzkoprsý americký mravy (jak ho asi vnímají republikáni?) Jasně, je mariňák, takže má tetování, ale taky kouří. Taková postava by asi dneska neprošla, a nezachránil by to ani špenát. Ježiš, co blbnu, vždyť děti dneska žerou Deadpoola. Pepek je v cajku.

Žádné komentáře:

Okomentovat