pondělí 12. září 2016

Šílenství jménem „Moffat“

Jestli jste milovníky Sherlocka z produkce BBC nebo nejdéle vysílaného sci-fi seriálu Doctor Who, známého u nás jako Pán času, tak vám jméno Steven Moffat není cizí, a naopak z něj máte okamžitě osypky, mrazí vás v zátylku a začnete se klepat ze strachu, co si na nás zase připravil. 


Zdroj: http://i.imgur.com/2vSCHeU.jpg


Pro Vás, kdo nemají nejmenší tušení, kdo vlastně Steven „ďábel“ Moffat je, dovolte, abych Vám ho představila. Nebo se o to aspoň pokusila. Steven je čistokrevnej Brit, vlastně, abych byla přesná, tak je Skot se vším, co k tomu patří (myslím). Je génius, scénárista a jak už to tak bývá, tak i režisér. 


Zdroj: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1iQR-KHPehca3raliHEHMo9l8dTL_uM5v_en-PaHazw3gZIZ-OgbVL8KQV-tzqrlVBTd5CX-PacFI7PVCh0GHQHz0eciMuBXgzQhJyOkP2ys4MXOc9G2S8R2NeYyeEXErPN8ekc1cm_0/s1600/
steven-moffat-playing-with-dolls.png


Poprvé začal drásat mé fanouškovské nervy ve chvíli, kdy jsem se začala naplno věnovat Doktorovi (Pánu času). Přiznám se, že mým Doktorem je a vždycky bude David Tennant (Barty Skrk jr.). Tehdy začaly ty hrozné chvíle mučení. Moffatovo geniální propletení rafinovaně komplikovaného děje se zapojením naprosto nejlepší postavy v historii všech seriálů. 



Zdroj: http://images.radiotimes.com/namedimage/David_Tennant_s_top_ten_funniest_Doctor_Who_
moments.jpg?quality=85&mode=crop&width=620&height=374&404=tv&url=/uploads/images/original/76561.jpg

Ano, máte pravdu, pokud stejně jako já myslíte na River Song. Bože můj, Ticho v knihovně mi přivodilo nejednu infarktovou situaci. 



Zdroj: https://66.media.tumblr.com/323628004c73c4b35f4372e5ea25dc70/tumblr_mmyku7q3pE1qk6mq4o1_500.gif


Přiznám se, že když se River zase objevila, nemohla jsem tomu uvěřit. Poté jsem se těšila na každý další díl. Čekala jsem, kdy se zase objeví na scéně a začne škádlit Doktora, který pořád netušil, kdo River Song je.

Ale zpět k šílenství jménem „Moffat.“

Steven je ten typ člověka, který na něco sáhne a promění to ve zlato. Aspoň to seriálové. Má úžasný smysl pro humor, který se prolíná do jeho tvorby, a já to prostě miluju (myslím ten humor).



Zdroj: http://67.media.tumblr.com/16c1dac619b803074446a58bfa5752ad/tumblr_mhz8fb1FZg1rtg0xuo1_500.png


Kromě toho, že nás jako tvůrce ničí nikdy nekončícím napětím, tak k tomu přidal v rámci Sherlocka také jistou dávku nekonečného čekání na další sérii. Co si budeme povídat? Natočit sérii, co má jen tři epizody, je fakt na hlavu.



Zdroj: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRapbkA1wrXzbtiVv7fKQJ7Ys7C2xYcTgMRwiWNl7a8BlaUuIkoDnuVUTEvndm_t7Pu_mRMBhg2OH3IimM2PrLqb3ORloLlrma8OSVXGl3X9i53-y9WkZnOZq4I8fJMQ1sC9_VWR5Q-aw/
s640/blogger-image--374593685.jpg


Stejně jako my všichni byl i Steven jako malý kluk fanoušek Doctora WhoMyslím si, že právě tohle je dokonalý předpoklad k tomu, aby vytvořil perfektní dílo pro budoucí generace nerdů a milovníků sci-fi seriálů. 

 P. S. Už dvakrát jsem byla v krámku Doctor Who v Londýně, a víte co? Je to ráj na zemi. Mají tam všelijaké fanouškovské serepetičky, a co víc, mají i dvě TARDIS v životní velikosti. Prostě pecka. Jen nevím, jestli jsou větší zevnitř.



Zdroj: http://www.helpingwritersbecomeauthors.com/wp-content/uploads/2015/06/TARDIS-Doctor-Who-Space.jpg


Fanoušci občas potřebují popustit uzdu svého moffatovského vzteku a vyrábí naprosto fantastické memy, které ale z větší částí chápou zase jenom oni sami.  A nedej bože, když se v jednom memu spojí Doctor Who a Firefly. To už nezasvěcence nemá sebemenší šanci. 



Zdroj: https://cdn.meme.am/instances/35612366.jpg

Moffat už poněkolikáté potvrdil, že je The Best Man Ever. Když nám BBC pustila speciální epizodu Pána času v rámci oslav jeho 50. výročí. V tomhle díle se nám předvedou hned tři Doktoři, a co víc i postava Bad Wolfa s tváří Rose Tyler. 

Naprostá bomba, pro každého, kdo kouká na Doktora od chvíle, co ho BBC v roce 2005 zase nasadila do vysílání. Stejně, jako když se řekne Cardiff a my hned máme husí kůži. 

Steven je prostě klasa. Za scénář k první epizodě druhé řady Sherlocka, což byl Skandál v Belgravii, dokonce dostal cenu Britské akademie za nejlepší scénář. Ta epizoda je fakt boží. 


Zdroj: BBC

No a jako perličku bych dodala, že je nositelem Řádu britského impéria. 


Žádné komentáře:

Okomentovat