pondělí 1. února 2016

Nekonečný boj

Kolikrát jste se zastavili nad některou svojí činností a se vztekem jste si povzdechli, že je to nekonečný boj? Vsadím se, že jsou dny, kdy se tyhle činnosti hromadí na sebe.

Tak jsem si řekla, že by bylo dobrý podívat se na pár takových peripetií.


Úklid kabelky

No schválně, jak dlouho Vám v ní vydrží pořádek? Mě osobně asi tak pět minut, pak někam jdu a všechno, co jsem tak pracně naskládala dovnitř, se změní ve vír entropie s jedním zlatým pravidlem. Peněženka je vždycky, ale vždycky vespod - pod vším tím bordelem. 

Takže pokud jde o mě a o úklid mých tašek, tak se omezuju pouze na to, abych tam neměla papírky od žvýkaček, posmrkané kapesníčky a další poklady podobného typu.

No a pak už je to jen o tom, že ten chaos přehazuju z jedné tašky do druhé podle potřeb. Někdy do obrovské, která by se mohla rovnat lodnímu kufru nebo do malinké, která stačí tak akorát na telefon, kapesníček a lesk na rty.

Knížka, do které se nemůžete začíst

Kdo by v životě nenarazil na takovou knížku? Těšíte se na to, až nastane okamžik O a vy se budete moci pustit na ten zázrak. A ono se pak ukáže, že se to vleče jako svrab s neštovicemi a vy bojujete s každým slovem s každou stránkou. Po sto až sto padesáti stranách to vzdáte. Knížku uraženě odložíte na noční stolek a vrhnete se na cokoliv jiného. 

Zpravidla je to vždy lepší, než to, co jste četli předtím. No a ta hrozná nuda na Vás z vašeho nočního stolku kouká jako tichá výčitka a čeká, až se mravně obrníte a znovu se do ní pustíte s urputností buldoka. Já osobně mám už pěknou hromádku takových zabijáků, kteří čekají na můj návrat.

Sklíčka u brýlí

To zná jen ten, kdo nosí brýle. Je fyzicky nemožné, aby ty dvě sklíčka vydržela alespoň den bez šmouhy. Nejlepší je, když si je automaticky šoupnete do vlasů, abyste je pak nemuseli hledat. 

Nebo když si je popotahujete nahoru po nose a díky své nezměrné šikovnosti si na ně ťápnete prstem a pak na nich máte dokonalý otisk prstu. Daktyloskop (i když to slovo není úplně košér, tak si takhle představuju odborníka na odběr otisků) brečí blahem nad takovou stopou a vy brečíte taky, protože zrovna dneska jste doma nechali ten super hadřík, kterej setře všechno.

Lupy

No vážně, existuje nějaký účinný způsob, jak se jich zbavit? Krom vyholení hlavy. Úžasný a zázračný šampony typu  (Head and Shoulders) jsou efektivní jen pro reklamní herce, kterým před natáčením v maskérně vyluxovaly hlavu do posledního lupu. Tohle sněžné peklo snad nikdy neskončí.

Čárky

Čárky ve větě jsou něco nepředstavitelného. Jsou momenty, kdy je vystřihnete bez jakéhokoliv problému, ale pak jsou takové čárky, u kterých si za boha nejste jistí, zda tam patří nebo ne. A ta malá potvora vám v tom dilematu nikdy nepomůže.

Propisky

Kdo by to neznal? Máte doma nejmíň trilion propisek, a když si potřebujete akutně něco napsat, tak žádná jak na potvoru nepíše. Vsadím se, že je to jeden z Murphyho zákonů.

Spamy

Ty vlezlé maily, které už ani nerozklikáváte. Jen je označíte a jedete dál. Věčné reklamy, nabídky a další podobné výplachy mozku. Nejlepší je, když ten mail pár dnů neotevřete a pak to přijde. Bomba. Smršť spamů, která vám zavalí hlavu. Prostě super.

Obličej

Když váš obličej neobdrží firemní mail, že už nejste v pubertě. Má to však jednu výhodu. Díky tomu vám budou lidi vždycky šacovat míň, než vám je.

Oscar

A poslední je snaha Leonarda DiCapria o sošku Oscara. To už snad není ani boj jako spíš úsměvná tradice.


2 komentáře:

  1. A ještě bych doplnila: mlsná na něco speciááálního.. a ne a ne to doma najít.. :) to je peklo.. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na to jsem zapomněla :) ty nekonečné procházky do ledničky nebo do špajzu. Vsadím se, že je to nějaký nepojmenovaný fyzikální zákon, kdy je lednice plná a přesto v ní nic není. :)

    OdpovědětVymazat